Zo herken je een dwangmatige gokker

Zo herken je een dwangmatige gokker

May 16, 2018 0 By Heinrik

 

Gokkers die verliefd worden op de opwinding en actie van het gokken kunnen heel succesvol zijn. Ze hebben fantasieën van verdere succes en zien gokken steeds meer als hun persoonlijke weg naar rijkdom en macht. Degenen die op weg zijn naar problemen denken dat ze slimmer zijn dan de gemiddelde gokker. Ze weten dat het gokken is gaan werken voor hen, omdat ze, in tegenstelling tot minder slimme mensen, echt begrijpen hoe ze het systeem moeten verslaan.
Om hun gevoel van eigenwaarde te redden rationaliseren ze verliezen door de schuld bij andere mensen te leggen. Of pech bij de kaarten, of ze reflecteren op hun vaardigheden en vertellen zichzelf dat ze volgende keer niet dezelfde fout maken.

Ook blijven ze juist door gokken bij grote verliezen met een soort wraak gevoel. Of ze lenen geld van anderen. Veel gokkers kunnen voor een korte periode jagen, totdat ze uit bittere ervaring leren dat dit contraproductief is. De lange termijn preoccupatie door het najagen van verliezen is het bepalende kenmerk van de pathologische gokker. Het geeft jezelf een kans wraak te nemen.

Als een gokker stopt met jagen, verliest het zijn gevoel van eigenwaarde. Daarom blijft deze typ van gokker doorgaan, de dwangmatige gokker blijft lenen om. Er moet meer geld geleend worden om andere gok schulden te betalen.

Dit levert veel stress op bij het gezin, of bij familie en mensen in de omgeving. Ze zien iemand ten onder gaan en kijken moedeloos toe. De dwangmatige gokker probeert het te verbergen en te ontkennen, maar op een dag zullen de schulden tevoorschijn komen.

Verliefd worden op de actie en dan najagen van verliezen is het startpunt voor de meeste mensen die compulsieve gokkers worden. Daarnaast is het bij vele gokkers ook het ontsnappen van een ongelukkige jeugd, een moeilijke man of het ontsnappen van eenzaamheid. Zodra je een dwangmatige gokker herkent, zoek hulp voor die persoon